Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de guvern, că vrea ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat. Şeful Executivului a spus că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, pe acest subiect.

„Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse, astfel încât până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a declarat Ciucă.

Premierul a cerut și urgentarea elaborării ordonanței de urgență privind implementarea PNRR.

„Ieri, UE a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare. Este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru țara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă șase piloni prevăzuți la nivel european. Avem 507 jaloane și ținte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să și le extragă și să le urmărească. Avem 171 de măsuri, 64 sunt reforme, 107 sunt investiții. Ca atare, suntem în urmă cel puțin cu elaborarea OUG privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aș dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanță pe masă, să putem să o dezbatem și să o aprobăm”, a mai precizat premierul.

Sursa foto: MApN