După ce Ministerul de Finanțe va face o analiză care va fi gata în aproximativ două săptămâni urmează dezbaterile pe măsurile de modificare a Codului Fiscal, a declarat miercuri Nicolae Ciucă. Premierul a subliniat că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi.

“În discuțiile din coaliție de ieri am stabilit ca la nivelul Ministerului de Finanțe să avem o analiză care ulterior va fi discutată și dezbătută cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, ai mediului de afaceri, ai mediului asociativ. Vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare  a mediului fiscal. Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, în condițiile în care vedem care e contextul în care ne desfășurăm activitatea. Odată ce la Ministerul de Finanțe se vor finaliza aceste analize și dezbaterile vom anunță și măsurile.

Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi.

Nu putem vorbi azi de taxe care să vină peste noapte și să impacteze negativ asupra planurilor de business”, a declarat Ciucă.

Premierul a anunțat că termenul de analiză la Ministerul de Finanțe este de aproximativ două săptămâni.

Primul-ministru a mai spus că nu se pune în discuție acum mărirea pensiilor: “Putem discuta de orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semestru, până atunci nu putem discuta despre asta”.