Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marti cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație.

“Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație. La discuții, alături de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ”, se arată într-un comunicat Guvernului.

Principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ.

Nicolae Ciucă a subliniat că „Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației”.

El a precizat că Guvernul pregătește investiții masive cu bani din PNRR pentru modernizarea școlilor din România. 

„Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valorea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a mai spus premierul Ciucă.

Foto: Guvernul României