Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, joi, Complexul Muzeal “Avram Iancu” din satul Inceşti, comuna Avram Iancu, ce include Casa memorială a “Crăişorului Munţilor”.
Nicolae Ciucă a depus cu acest prilej, în sunet de tulnic, o coroană de flori albe la bustul lui Avram Iancu amplasat în curtea complexului muzeal. De asemenea, premierul a vizitat interiorul muzeului.
”Nu puteam veni în Ţara Moţilor fără a aduce un omagiu eroului naţional Avram Iancu, un înaintaş iubit de toţi românii, dar mai ales de românii transilvăneni. Personalitate cu rol proeminent în istoria ţării noastre, intelectual condus de patriotism, a fost în acelaşi timp un om al acţiunii, care şi-a pus faptele şi talentul de avocat în slujba poporului şi a idealului de unire”, scrie premierul, relatează News.ro.
Potrivit lui Nicolae Ciucă, ”România de astăzi nu ar fi fost posibilă fără curajul, fără implicarea şi eroismul unor astfel de oameni. Tocmai de aceea poporul nu l-a uitat, îi păstrează vie amintirea şi-l comemorează în fiecare an”.
”Eroul naţional transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut şi generaţiilor viitoare. Din aceste considerente, 2024, când se vor împlini 200 de ani de la naşterea marelui revoluţionar paşoptist, va fi dedicat eroului naţional Avram Iancu. Merită respectul urmaşilor săi pentru idealurile pentru care a luptat şi, mai ales, pentru că şi-a câştigat locul în inimile tuturor românilor prin acţiunile sale”, afimă şeful Executivului.
Prim-ministrul mai spune că ”tinerii de astăzi au nevoie de modele inspiraţionale şi trebuie să ştie că ţara noastră este astăzi un stat european modern datorită marilor oameni de stat care şi-au iubit ţara”.

Foto: Guvernul României