“Există fonduri suficiente pentru plata la timp a pensiilor şi a ajutoarelor pentru categoriile vulnerabile și fermieri”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. El a dat asigurări că “nu există nici cea mai mică urmă de îndoială” privind acest aspect. 

“Am văzut ştiri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetăţenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legată de acest aspect. Există finanţare, există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm din fondurile europene şi, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor şi ajutoarelor pentru fermieri. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens şi rolul nostru este să comunicăm în continuare deschis şi să ne asigurăm cetăţenii că sunt informaţi şi că au toate datele în conformitate cu realitatea şi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, pentru că există potenţial”, a declarat premierul.

El a subliniat că anul trecut România a reuşit să absoarbă 11,3 miliarde de euro din fondurile europene, nivel care va fi atins cel mai probabil şi de investiţiile străine directe.