Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că guvernul va crește cu 50% premiile în bani pentru sportivii care au avut rezultate excepționale în ultima lună la mai multe discipline sportive – natație, atletism, canotaj, scrimă, tenis de masă, haltere.
”Am avut o discuție cu ministrul Finanțelor și am decis ca în ședința viitoare de guvern să majorăm premiile care vă sunt acordate cu 50%. Este un gest cât se poate de firesc în baza resurselor pe care le avem. Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici după 48 de ani. Am fi vrut să facem același premiu pentru toată lumea, dar în momentul de față bugetul atât ne permite”, a spus premierul Ciucă într-o ceremonie desfășurată la sediul Guvernului.

La eveniment au participat sportivii, antrenorii, șefii de federații și conducerea Comitetului Olimpic Român, dar a lipsit ministrul Sportului, Eduard Novak.
Competițiile la care sportivii români au obținut medalii:
TENIS DE MASĂ – Campionatele Europene pentru Juniori, Serbia; Campionatele Europene Individuale Seniori, Munchen, Germania;
TENIS- Finala junioarelor – U14 Wimbledon
CANOTAJ – Campionatul European de Canotaj de la Munchen
ATLETISM – Campionatele Europene de atletism de la Munchen
SCRIMA – Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt)
KAIAC-CANOE – Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen
JUDO – Campionatul Mondial de Juniori, categoria -90 kg, Ecuador.
Printre cei care au primit distincţii s-au numărat şi Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la canoe simplu 1000 m şi bronz la canoe simplu 500 m la Campionatele Europene de la Munchen, dar şi Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă, la dublu.

Foto: Guvernul României