Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, într-un mesaj pe Twitter, la amenințarea guvernatorului prorus al regiunii Herson că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova. El a spus că astfel de declarații care vizează România sunt inacceptabile, iar lovirea infrastructurii civile e crimă de război.

„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a scris Ciolacu.

Guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova.

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo.