Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, în contextul discuțiilor privind  variantele de reducere a prețurilor la alimente, că nu va accepta ca o coaliţie să conducă Guvernul României, dar, aşa cum a făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, vor lua împreună deciziile majore.

Premierul a fost întrebat despre varianta reducerii TVA pentru anumite categorii de alimente.

”Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu ştiu, am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun produs. Împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, voi avea o discuţie cu ministru Finanţelor, cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Fondurilor Europene. Normal că a adus mai mică colectarea la stat, iar în două săptămâni preţurile au fost la fel. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori, fiindcă nu poate produsele pe care le consumăm sunt din România. Am să-mi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Despre faptul că Nicolae Ciucă a spus că o Ordonanţă pentru a reglementa aceste preţuri va aduce penurie, Marcel Ciolacu a spus: “Sunt ferm convins că azi vom avea aceleaşi informaţii şi vom lua o decizie. Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore să le luăm împreună”.