Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul va adopta o ordonanţă prin care salariul minim pe economie creşte de la 3.000 la 3.300 de lei şi o hotărâre prin care salariul minim în construcţii creşte de la 4.000 la 4.500 de lei.
“Ordonanţă şi HG, o dată pentru mărirea salariului de la 3.000 la 3.300 şi HG pentru mărirea salariului în construcţii de la 4.000 la 4.500, astfel încât plătirea CASS nu va afecta nicio categorie. Ei erau exceptaţi de plătirea CASS şi nu vor fi afectaţi deloc de introducerea CASS”, a declarat premierul la Digi 24.
Acesta a precizat că, într-o discuţie cu mediul de afaceri şi sindicatele, s-a propus ca salariul minim pe economie să fie diferenţiat pe categorii socio-profesionale, ceea ce este o idee bună.
“Au venit şi mediul de afaceri, şi mi se pare corectă abordarea, au venit şi la tripartit, au fost şi sindicatele şi patronatele, totuşi să diferenţiem mărirea salariului minim pe economie pe categorii socio-profesionale şi cred că e o abordare corectă. E o abordare de bun simţ, un pic liberală, corect, dar e o abordare ancorată, de fapt, în economie. O să pornim acest dialog”, a spus Marcel Ciolacu.