Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai finanțatorilor think-tank-urilor românești cu activități în regiunea extinsă a Mării Negre, cu care a discutat despre susținerea acestora, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.
La întâlnire au participat directorii Konrad Adenauer Stiftung, Friedrich Ebert Stiftung, German Marshall Fund-Black Sea Trust, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.
Premierul României le-a comunicat participanților ”interesul Guvernului pentru susținerea activității think-tank-urilor românești”, potrivit surse citate.
Discuțiile au vizat prezentarea criteriilor de selecție și dificultățile finanțării think-tank-urilor, precum și bunele practici în materie. Directorii fundațiilor și departamentelor au prezentat cele mai importante proiecte derulate în regiune cu participarea think-tank-urilor românești.
”Asigurarea finanțării acestora este de interes strategic pentru țara noastră, mai ales în contextul actual. Finanțarea celor mai bune și relevante proiecte poate asigura creșterea profilului de țară și proiectarea intereselor românești în regiunea extinsă a Mări Negre, alături de partenerii și aliații noștri. Premierul Ciucă a subliniat necesitatea ca, prin mecanisme potrivite, și statul român să își asume responsabilități în dezvoltarea acestor vectori de comunicare la nivelul societăților din regiune”, se mai arată în comunicat.