Premierii României şi Poloniei au condamnat agresiunea ilegală a forţelor armate ruse în Ucraina, a declarat, joi, la Varşovia, Nicolae Ciucă.

“Am avut o întâlnire între cele două guverne, o şedinţă comună care se desfăşoară într-o situaţie care nu speram să se mai întâmple vreodată în Europa, cel mai de amploare conflict care are loc în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Am condamnat împreună agresiunea ilegală a forţelor armate ruse în Ucraina, o agresiune complet nejustificată, neprovocată, ilegală, în care nu s-au mai respectat nici legile internaţionale, nici suveranitatea, nici integritatea unui stat independent. Împreună ne-am exprimat susţinerea pentru poporul ucrainean, pentru guvernul ucrainean”, a precizat premierul, la finalul şedinţei comune a Guvernelor din România şi Polonia.

El a menţionat că cele două ţări au discutat ca împreună să poată asigura sprijinul necesar valului mare de refugiaţi care vin atât în România, cât şi în Polonia. Cei doi premieri au decis să sprijine aderarea la Uniunea Europeană a Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

Sursa foto: Guvernul Romaniei