Pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități de prevenire a furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, au fost legitimate 2.253 de persoane, fiind controlate 507 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 287 de stații și triaje, dar și în 1.134 de trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 63 de nave și ambarcațiuni și 12 obiective de pază, au constatat 30 de infracțiuni și au cercetat 21 de persoane. Polițiștii de la transporturi au reținut 6 certificate de înmatriculare, 3 permise auto și au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 120.600 de lei. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 4 ambarcațiuni, 16 unelte de pescuit, aproape 30 de kilograme de pește și 400 de țigarete.

Sursa: IGPR