Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări la firme de exploatare a agregatelor minerale din comuna Sălcuţa şi au întocmit mai multe dosare penale în urma neregulilor constatate, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

“La data de 1 noiembrie, în urma unor verificări efectuate la o societate comercială care îşi desfăşoară activitatea în comuna Sălcuţa, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au constatat că nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate toate livrările de agregate efectuate către mai mulţi agenţi economici. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, se arată în comunicatul IPJ.

De asemenea, în urma unor controale efectuate în localităţile Sălcuţa şi Potlogi, la alte două societăţi comerciale, poliţiştii au constatat că ar fi fost efectuate activităţi de exploatare a agregatelor minerale fără a fi deţinut permis sau licenţă de exploatare minieră, în acest sens fiind folosite utilaje şi mijloace de transport deţinute de societăţile comerciale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Controalele au fost desfăşurate în colaborare cu angajaţi ai Gărzii de Mediu.

Sursa: Știri pe surse