Polițiștii de frontieră din Naidaș, județul Caraș-Severin, au depistat șapte cetățeni din India care încercau să intre ilegal în România, pe jos pe la frontiera verde, cu ajutorul unui cetățean român în vârstă de 42 de ani. „În data de 16.12.2022, în jurul orei 12.00, în urma unor activităţi desfăşurate pe linia preveirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în apropierea localității Iam, opt persoane care se deplasau pe jos”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

„Deoarece, acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că șapte dintre cei conduși la sediu sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani. Împreună cu migranții în  cauză, se afla un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, care intenţiona să-i ajute pe cetățenii străini”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii indieni sunt cercetați pentru pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce românul este cercetat pentru trafic de migranți, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.