Peste 30.000 de pachete cu ţigări fără documente de provenienţă au descoperite într-un microbuz condus de un ucrainean, care transporta produse umanitare, verificat la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră, microbuzul era condus de un un cetăţean ucrainean în vârstă de 22 de ani, iar ţigările erau ascuns într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui vehiculului.
“La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în partea din spate a compartimentul marfă al autovehiculului, într-un spaţiu amenajat sub produsele transportate, mai multe colete voluminoase care conţineau ţigări. În urma verificării conţinutului acestora, a rezultat cantitatea totală de 30.000 de pachete cu ţigări, netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă”, a transmis Poliţia de Frontieră.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 600.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei. Poliţiştii fac cercetări pentru contrabandă.