Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 15.790 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 185.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 27 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Cămârzana, județul Satu Mare, mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea acestora, fiind somate verbal, moment în care persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean,

În urma acţiunii, la faţa locului a fost identificată o persoană, cetăţean român şi au fost descoperite abandonate 26 de colete care conţineau ţigări de contrabandă.

Au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră care, ulterior,  ne-au informat că pe direcția respectivă au reținut cinci bărbați, cetățeni ucraineni, implicați în activitatea infracțională.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.790 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 185.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Sursa:Poliția de Frontieră