La data de 24 august a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Satu Mare, împreună cu Poliția municipiului Satu Mare – Biroul de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, toți domiciliați în județul Maramureș, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă asimilată.
Astfel, pe Drumul Național 19, polițiștii i-au identificat pe cei trei bărbați, care conduceau autovehicule înmatriculate în România, Bulgaria, respectiv Republica Cehă.
În urma efectuării de verificări asupra autovehiculelor, au fost descoperite 1.100.000 de țigarete, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile din România.
Cele trei autovehicule și țigaretele au fost indisponibilizate, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat urmând a fi stabilit de către Autoritatea Vamală.
Totodată, au fost efectuate 4 percheziții, în județele Maramureș și Bihor, iar într-una dintre locații au fost descoperite peste 120.000 de țigarete, ce au fost indisponibilizate.
Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.
În cauză, cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și luării măsurilor legale care se impun.

Sursa: IGPR