La data de 3 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Călărași, au efectuat 19 percheziții, în municipiul Călărași și București, la persoane bănuite de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinţe sau a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, în locuința unui bărbat, din municipiul Călărași, s-ar fi comercializat și consumat droguri de mare risc.

De asemenea, împreună cu celelalte 2 persoane bănuite, ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cocaină, unor persoane, din județul Călărași și municipiul București, cu sume cuprinse între 400 – 500 de lei doza.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 1.058,98 de grame de cocaină și 2 doze, un grinder, 131.550 de lei, 5.805 euro, 2 cântare electrice de precizie, mai multe obiecte utilizate la porționarea și consumul drogurilor.

Astfel, 16 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, pentru audieri, iar ulterior, 3 bărbați, cu vârste cuprinse 26 și 47 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Astăzi, 4 august a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași, cu propunere de arestare preventivă a celor 3.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, serviciilor de combatere a criminalității organizate Ialomița, Teleorman, Ilfov, precum și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. 

Sursa: IGPR