Marți, polițiștii din Sebeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat 11 percheziții, în municipiul Sebeș, la persoane bănuite de furt calificat și tăinuire. Ancheta vizează 4 persoane care ar fi sustras, în principal, componente auto și 3 persoane care ar fi tăinuit faptele lor.
Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2022, 4 persoane ar fi pătruns, prin efracție, în hala unei societăți comerciale din municipiul Sebeș și în locuința administratorului acesteia, de unde ar fi sustras peste 70 de piese auto (în principal catalizatori), metale neferoase care erau depozitate în interiorul halei, precum și alte bunuri și valori.
Cei 4 sunt bănuiți și că, în perioada iunie – iulie 2022, ar fi săvârșit alte furturi în municipiul Sebeș.
 Ancheta vizează și alte 3 persoane, care ar fi avut cunoștință de săvârșirea furturilor și ar fi tăinuit faptele.
 Valoarea exactă a prejudiciului urmează a fi stabilită.
 Cele 7 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Sebeș, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
 Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
La activități au participat și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și  jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Mureș.

Sursa: IGPR