Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite trafic internațional și intern de droguri de risc.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au dispus reținerea pentru 24 de ore unui tânăr, de 31 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2022, bărbatul ar fi introdus, în mod repetat, în România, prin intermediul firmelor de curierat internațional, 105 grame rezină de cannabis, ultimul astfel de colet în care au fost disimulate drogurile fiind descoperit și ridicat la data de 27 noiembrie 2022.

În toată această perioadă, bănuitul s-ar fi aflat în Spania, țară de unde ar fi expediat drogurile de risc, acesta revenind în România la sfârșitul anului 2022.

La data de 3 ianuarie a.c., în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, au fost efectuate percheziții domiciliare la 2 locații din judeţul Buzău, context în care au fost ridicate 50 de grame de rezină de cannabis. A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana depistată fiind condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Sursa: IGPR