La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

De asemenea, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au mai efectuat 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă și evaziune fiscală.

 

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, în municipiul Odorheiu Secuiesc, un bărbat ar fi închiriat două garaje, în scopul disimulării și comercializării drogurilor și produselor accizabile. Față de alte 6 persoane sunt efectuate cercetări pentru stabilirea activității infracționale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 68,8 grame de droguri de mare risc(amfetamină), 38.580 de țigarete, posibil provenind din contrabandă, 370 de litri de alcool sustras de la plata accizelor, diferite sume de bani, telefoane mobile, 1.005 euro și 6.037 de lei.

La data de 1 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut, pentru de 24 de ore, ulterior, fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, continuă cercetările într-un dosar penal, cu privire la produsele accizabile descoperite (țigarete și băuturi alcoolice).

La activități au participat polițiștii structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică și criminalistică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Târgu Mureș, Serviciului de Operațiuni Speciale Harghita și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Sursa: Poliția Română