Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de trei persoane, cercetate pentru trafic de migranţi în formă continuată, în urma a şapte percheziţii domiciliare care au avut loc zilele trecute în judeţul Caraş-Severin. Poliţiştii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caras Severin, au efectuat percheziţiile în urma unor acţiuni din luna august 2022, când s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi.
Persoanele au fost implicate într-un caz de trafic de migranţi înregistrat în august 2022 la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, când poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localităţii Răcăşdia, într-o autoutilitară, opt cetăţeni din India, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 ani şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
În urma percheziţiilor, trei persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, iar joi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi în formă continuată. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Glad Voievod” Timişoara.