În cazul de față, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat 9 percheziţii, în judeţ, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul Franţei.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi de motoare de bărci, pe teritoriul Franţei, în cursul anului 2020.

Prejudiciul cauzat este de 200.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri.

9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate europene de arestare, emise în cursul aceleiaşi zile, de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea, pe teritoriul acestui stat, a mai multor infracţiuni de „furt în grup infracţional, participaţie la o asociere de răufacători, în vederea pregătirii unor infracţiuni, începând cu anul 2020”.

5 bărbaţi, cu vârste cuprinse 26 şi 39 de ani, din judeţul Dolj, au fost escortaţi şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele acestora ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

În cursul zilei de astăzi, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activități au participat și poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, Secţiilor 10 Poliţie Rurală Poiana Mare şi 8 Poliţie Rurală Rast, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, lucrători ai Jandarmeriei Franceze şi jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj.

Sursa: Poliția Română