Pentagonul va cere, de la mijlocul lunii septembrie, vaccinarea obligatorie pentru personalul militar, se arată într-un memoriu al Secretarului Apărării, Lloyd Austin, scrie The Hill.

„Voi cere aprobarea preşedintelui pentru a face vaccinarea obligatorie nu mai târziu de mijlocul lunii septembrie sau imediat după aprobarea finală a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente”, a transmis Austin.

Acesta a adăugt că oficialii Pentagonului vor urmări atent ratele de infectare, care, în prezent, se află pe un trend ascendent, din cauza variantei Delta. Dacă rata de infectare va afecta pregătirea militarilor, Austin susţine că nu „va ezita să ia măsuri mai devreme şi să recomande o altă dată preşedintelui, dacă este necesar. Pentru apăra această ţară, avem nevoie de forţe armate sănătoase şi pregătite”.

Preşedintele Biden a transmis, luni, că susţine mesajul secretarului apărării.

„Secretarul Austin şi eu împărtăşim acelaşi angajament de a ne asigura că militarii noştri au tot ceea ce au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în siguranţă”, a transmis Biden.

Acum, Pentagonul va adăuga coronavirusul pe lista celor mai mult de 12 vaccinuri pe care militarii americani trebuie să le facă, acestea incluzând vaccinurile împotriva pojarului, oreionului, difteriei, heptitei sau variolei.

Înainte de a începe vaccinarea trupelor, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente trebuie să dea o aprobare pentru vaccinul Pfizer, până pe 15 septembrie, însă fără aprobarea acesteia, Biden ar trebui să îi dea secretarului apărării o dispensă pentru a face vaccinarea obligatorie.

Mai mult de 1 milion de militari americani sunt deja vaccinaţi, iar alţi 237.000 au primit prima doză.