Aproximativ 100 militari români, francezi și luxemburghezi au participat, în perioada 17-22 septembrie, la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag.

Astfel, timp de o săptămână, militari ai Batalionului 528 ISR Cercetare „Vlad Țepeș” din Brăila s-au antrenat alături de plutoane de recunoaștere (RECCE) din Franța și Luxemburg, din cadrul Grupului de Luptă NATO din România, coordonat de Franța. Toate unitățile au participat la secvențe tactice, exerciții de tragere și activități sportive ce au avut ca scop creșterea interoperabilității și schimbul de proceduri de recunoaștere în mediu aliat.

Activitățile de instruire în comun s-au finalizat cu semnarea, de comandantul Grupului de Luptă NATO în România și de cel al Batalionului 528 ISR, a unui certificat de parteneriat.

Parteneriatul este primul de acest tip de la începutul misiunii Eagle în țara noastră și va asigura o relaționare de durată între plutoanele de recunoaștere RECCE ale Grupului de Luptă NATO în România și Batalionul 528 ISR.

Sursa: MApN