Pakistanul a primit, pe 15 ianuarie, un transport care conținea un număr nespecificat de drone CH-4 din China .Potrivit unui extras vamal citat de site-ul pakistanez Quwa, 21 de echipamente, altele decât dronele, au fost exportate de către antreprenorul chinez de apărare Aersopace Long-March International Trade (ALIT).

,,O descriere din declarația vamală pare să sugereze că a fost livrat un număr de 4 UAV-uri Ch-4 împreună cu echipamente de sprijin în 5 cazuri. Acestea ar putea fi un lot inițial înainte de o achiziție mai mare sau o achiziție la scară mică pentru testare sau utilizare limitată”, a mai meníonat sursa citată.

Drona CH-4 are o greutate maximă la decolare de 1300 kg și o sarcină utilă de 345 kg, pe lângă turela electro-optică și radarul cu diafragmă sintetică.

Aeronava are o anvergură de 18 metri și o lungime de 8,5 metri și este  alimentată de un motor cu piston de 100 CP, oferind o viteză maximă de 235 km / h și o viteză de croazieră de 180 km / h, cu o rezistență de până la 40 de ore.

Sursa text și foto: defensworld.net