Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a reamintit, într-un interviu pentru Realitatea PLUS, că petrecerile sunt interzise în această perioadă și îi avertizează pe cei care, totuși, încearcă să organizeze astfel de evenimente: „Respectați regulile. Asta dacă nu vreți să rămâneți cu un gust amar și cu mai puțini bani în buzunar, după Sărbători”.

Chiar dacă numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere în România, vine din urmă noua tulpină Omicron, care îngrijorează întreaga omenire. Astfel, oamenii legii veghează să fie respectate regulile.

„Avem politisti care monitorizează toate rețelele de socializare, unde de cele mai multe ori se propaga aceste invitatii către petreceri. În momentul în care am cules un minim de date ne organizam si descindem chiar in timpul desfășurarii petrecerii”, a anunțat șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

În cei aproape doi ani de pandemie, polițiștii au oprit sute de petreceri și le-au dat amenzi în valoare de sute de mii de lei celor care nu au respectat restricțiile sanitare.

„Nu a existat un plan de amenzi, am încercat tot timpul să venim alături de cetățeni, să îi informăm, să încercam să avem o activitate de prevenție”, a mai spus șeful Poliției Capitalei.

Legislația în vigoare le permite oamenilor să meargă la restaurante până la ora 21.00, dar nunțile și botezurile sunt interzise.