O fostă secretară a lagărului de concentrare nazist Stutthof a fost acuzată de complicitate la uciderea a 10.000 de persoane, au declarat vineri procurorii germani, informează CNN.

Procurorii din Itzehoe nu au dezvăluit identitatea femeii , dar au declarat că au acuzat-o de „ajutorare și instigare la crimă în peste 10.000 de cazuri”, precum și de complicitate la tentativa de crimă.
Acuzata a lucrat, în perioada  iunie 1943 și aprilie 1945, ca stenograf și  secretar al comandantului lagărului , au mai spus procurorii germani.

Femeia, care era minoră în momentul presupuselor crime, se va confrunta cu o instanță pentru minori, deoarece avea sub 18 ani când a slujit la Stutthof.

Se estimează că aproximativ 65.000 de oameni au fost uciși în timpul Holocaustului în lagărul de concentrare Stutthof, de lângă orașul polonez Gdansk.

Procurorii germani investighează alte 13 cazuri legate de lagărele de concentrare din Buchenwald, Sachsenhausen, Mauthausen și Stutthof, potrivit Oficiului Central pentru Investigația Crimelor Naziste

Foto: inyourpocket.com