O familie de ucraineni, în tranzit prin zona Sebeş, Alba, pe autostradă, s-a trezit că maşina, o Lada 1500, s-a stricat. În maşină era un şofer cu deficienţe de auz, sotia şi copilul lor. 

Alexandru şi Iosif, poliţişti rutieri, se aflau în patrulare, când au văzut o maşină cu capota ridicată.

”Maşina, o Lada 1500 cu număr de Ucraina, era ticsită de bagaje, iar pe lunetă era un abţibild care avertiza că cel care conduce are deficienţe de auz. În aceeaşi situaţie se aflau şi soţia sa, dar şi copilul lor. “Maşina asta doar nea Mihai ştie să o repare”, i-a spus Alexandru colegului lui. “Sună-l tu! Sigur e acasă. Eu o să anunţ la inspectorat”.

Imediat, Alexandru a apelat prin staţie: „Avem o familie de ucraineni a căror maşină s-a stricat. Am chemat pe cineva să o repare. Din câte îmi dau seama, sunt foarte obosiţi. Vă propun să ne mobilizăm şi să îi cazăm o noapte la Sebeş. Nu pot continua drumul în starea în care sunt”.

Anunţul a fost auzit de mai mulţi colegi. Unii au venit la faţa locului, alţii au mers la un hotel din Sebeş. După ce maşina a fost reparată, femeia ucraineancă a îmbrăţişat-o pe poliţista care venise la faţa locului. Prin semne aceasta a asigurat-o că totul va fi bine şi i-a invitat să-i însoţească pe poliţişti la un hotel în Sebeş pentru a se încălzi şi pentru a servi o masă caldă”, se precizează într-un mesaj al Poliţiei Române. 

Poliţiştii au dorit să le plătească cazarea, dar au fost refuzaţi de către cei de la hotel. ”Nu putem să acceptăm banii! Vor sta la noi cât este nevoie, iar banii strânşi de dumneavoastră îi pot folosi pentru alte cheltuieli care le sunt necesare. La noi vor sta gratuit”, a spus reprezentantul hotelului.