Speranța salvării celor  53 de marinari aflați la bordul submarinului indonezian dispărut, KRI Nanggala 402, a dispărut după ce rezerva de 72 ore de oxigen a expirat, notează DefenseWorld.net.

În ciuda eforturilor intense de căutare, submarinul nu a fost localizat, iar legătura cu echipajul KRI Nanggala 402 a eșuat.

Speranța salvării a apărut joi, când o navă navală indoneziană a detectat un „obiect magnetic înalt” la aproximativ 100 de metri sub suprafața mării. Anterior, petele de petrol au fost observate în diferite locuri din apropiere.

Potrivit unui comunicat oficial, marina indoneziană a estimat că submarinul KRI Nanggala-402 se afla la o adâncime de 700 de metri (2 297 de picioare) când a pierdut contactul. Adâncimea depășește limita de 500 de metri a ceea ce este considerat „sigur” din perspectiva salvării.

KRI Nanggala 402 este un submarin diesel-electric fabricat în Germania, care folosește energia electrică furnizată de bateriile sale cînd se scufundă  și folosește motoarele  diesel pentru a încărca bateriile atunci când navighează la suprafață.

Foto: Indonesian MoD