Ministrul norvegian al apărării, Frank Bakke-Jensen, a anulat marți un amplu exercițiu militar internațional, invocând vârfuri în cazurile de coronavirus din țară.

„Trebuie să fim cu un pas înainte pentru a încerca să evităm răspândirea variantei mutante și mai contagioase a virusului”, a spus Bakke-Jensen.

“Am cântărit argumentele și decizia noastră a fost de a anula activitatea planificată de exerciții aliate din Troms,” a mai spus Jensen.

Aproximativ 3.400 de soldați din Norvegia, SUA, Marea Britanie, Olanda și Germania au fost programați să participe , la Troms, la exercițiile de antrenament pe vreme rece, numite Rein I și Joint Viking. Majoritatea se aflau deja la Troms, inclusiv 1.000 de pușcași marini din SUA.

Maiorul Adrian Rankine-Galloway, purtător de cuvânt al Forțelor Marinei pentru Europa și Africa, a declarat că va exista acum o încheiere controlată a exercițiului în conformitate cu restricțiile COVID-19.

“Lucrăm îndeaproape cu omologii noștri militari norvegieni pentru a stabili următorii pași cu pușcașii noștri marini care sunt în prezent detașați în Norvegia”, a spus Rankine-Galloway.

Sursa text și foto: military.com