Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că prezidenţiabilul PNL în momentul de față este Nicolae Ciucă. El a declarat pentru ProfitNews că este principala opțiune a partidului și că este convins că  va duce PNL la peste 30 de procente.
„Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă, Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem. (…) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionuț Stroe a mai precizat că în momentul alegerii în fruntea partidului, acesta se afla mult peste PNL. “Eu am încredere maximă în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă va duce PNL acolo unde merită acest partid, cred că undeva la peste 30 de procente”.
Despre rotaţia premierilor în coaliţie, anul viitor, Stroe a spus că „poziţia de premier contează enorm de mult într-un guvernare, dar asta nu înseamnă că deciziile se vor lua altfel decât se iau în momentul de faţă, indiferent de ministerele pe care le administrăm, de premier, pentru că protocolul de funcţionare al coaliţiei este foarte clar şi bine definit”.