“Încheiem o săptămână plină de evenimente, atât de politică internă, cât și externă. Ne dorim relații bune, de prietenie, cu toți vecinii noștri și menținem un dialog constant cu aceștia. Le-am asigurat pe Ana Brnabic, Premierul Serbiei, și pe Natalia Gavriliță, Prim-Ministrul Republicii Moldova, în cadrul întâlnirilor de zilele trecute, că România susține parcursul european al ambelor state și că suntem dornici să intensificăm cooperarea economică și nu numai”, a scris prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-o postare referitoare la retrospectiva săptămânii.

“În contextul Reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO, am avut întrevederi bilaterale cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, cu James Cleverly, Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii și cu Gordan Grlic-Radman, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al #Croației. Bineînțeles, discuțiile au avut în prim plan soluții pentru siguranța și securitatea țărilor membre ale Alianței, în contextul actual plin de provocări.

M-am bucurat că Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, a fost oaspetele nostru la împlinirea a 25 de ani de parteneriat strategic România-SUA”, amintește premierul.

“În ședința de Guvern am venit cu măsuri importante ce vizează creșterea natalității, siguranță energetică, educația și sănătatea.

De Ziua Națională a României, am avut onoarea să particip la ceremonia militară de la Alba Iulia, un loc de suflet pentru mine, pentru că acolo s-a înfăptuit Marea Unire”, precizează Nicolae Ciucă, pe Facebook.