Premierul României a anunțat că metrul cub de lemne de foc va fi plafonat la 400 de lei, nu 500 de lei, cum era în proiectul de OUG. Un preț maxim a fost decis și pentru brichetele de lemn și pentru pelete.
„O decizie aşteptată de milioane de români. Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E odecizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la pelete”, a afirmat premierul României. 
„O aprobăm, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, a precizat șeful Guvernului, care a punctat că e agreată în Coaliție, iar cifrele înaintate conțin și TVA-ul. 
Așadar, suma pentru plafon la lemne a fost scăzută de la 500 de lei pe metru cub la 400 de metri pe metru cub. Potrivit unor surse guvernamentale, scăderea plafonului a avut loc la solicitarea premierului.
Potrivit ordonanței de urgență, pe piața liberă prețul la metrul cub ajungea până la 700 de lei. Măsura ar urma să se aplice până la 31 martie 2023. Cei care ar încălca prevederile ordonanței de urgență ar putea fi pedepsiți cu amenzi între 3000 și 5000 de lei.
Nu este afectat prețul din contractele deja încheiate la momentul adoptării ordonanței de urgență, potrivit Guvernului.