Premierul Nicolae Ciucă a explicat că hub-ul umanitar din România va fi coordonat de la Bruxelles și organizat la Suceava. Ciucă a ținut să mulțumescă tuturor cetățenilor români pentru mobilizare și a spus că aceștia au dat un exemplu întregii lumi.

“Am abilitat prin hotărârea CNSU ca Departamentul pentru Sitiauții de Urgență să organizeze un hub umanitar în România. Acesta va fi organizat la Suceava. Pentru acest hub umanitar am discutat cu președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene. Avem convingerea că acest hub, sub coordonarea autorităților de la Bruxelles, va putea asigura coerența și va ajuta cetățenii ucraineni să treacă peste această perioadă dificilă.

Am putut să observăm cu toții mobilizarea exemplară a cetățenilor români, a instituțiilor neguvernamentale, dar și a instituțiilor statului. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au ales să îi ajute pe niște oameni aflați într-o situație foarte grea, generată de invazia Rusiei în Ucraina”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Sursa foto: Guvernul Romaniei