Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Comisia Europeană a reconfirmat faptul că România este pregătită şi ar trebui să adere la spaţiul Schengen.

„Recomandarea favorabilă exprimată astăzi de Comisia Europeană privind includerea României în Spaţiul Schengen reconfirmă faptul că suntem deplin pregătiţi pentru a ne asuma responsabilităţile ce decurg din statutul de stat membru al zonei de liberă circulaţie al Uniunii Europene. România îndeplineşte încă din 2011 criteriile de apartenenţă la Spaţiul Schengen. Rămânem ferm angajaţi să ne respectăm angajamentele ce decurg din statutul de stat Schengen, care vine să întregească integrarea europeană a României. Salut reiterarea poziţiei constant favorabile a Comisiei Europene, bazată pe evaluarea recentă a capacităţii României de implementare a acquis-ului Schengen. Românii au nevoie de o concretizare a statutului lor de cetăţeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene”, a afirmat premierul, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Comisia Europeană a solicitat, miercuri, Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen.

Foto: Nicolae Ciucă/Twitter