Grupările rivale de crimă organizată din România folosesc tot mai des armele deținute ilegal. Există o adevarată piață neagră pentru așa ceva, totul este să cunoști pe cine trebuie. De-a lungul timpului, Poliția Română a făcut nenumărate percheziții la domicilile unor suspecți, dar armele de asalt nu au fost găsite. Așa cum obișnuiesc infractorii, acestea nu se țin sub pernă, sub pat, nici în casă, sunt ascunse în pâmânt, ori depozitate de complici în locuri secrete. După o investigație care a durat mai bine de 8 ani, un astfel de traficant a fost prins și arestat.

Din cercetări a reieșit că mai multe arme letale și muniție ar fi fost introduse fraudulos pe teritoriul României și ar fi fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență. Inițial, armele și muniția ar fi fost disimulate în diferite locații din municipiul Piatra Neamț, iar în perioada 2012-2014, acestea ar fi fost deținute și transportate de un bucureștean în Cluj Napoca, unde ar fi fost îngropate.

În cursul lunii august 2020, bărbatul s-ar fi deplasat în municipiul București, unde ar fi încercat să vândă armele, doar că interlopii le-ar fi refuzat pe motiv că erau într-o stare avansată de uzură. Tranzacția eșuată ar fi  ajuns și la “urechile” ofițerilor de la Direcția de Operațiuni Speciale. Așa se face că în luna aprilie a.c., polițiștii au identificat, în județul Cluj, armele și muniția îngropate în pământ, respectiv o armă letală de foc, un Ak-74, două încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă.

Sursa: Politia Română D.I.I.C.O.T.