Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani, iar trupele KFOR vor continua să acţioneze imparţial. El a condamnat atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo.

”M-am bucurat să îl reîntâlnesc pe Jakov Milatović, preşedintele Muntenegrului şi, totodată, cel mai tânăr preşedinte ales democratic, din lume. De la aderarea la NATO, acum şase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic”, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Potrivit acestuia, Muntenegru are un rol esenţial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea şi pacea, iar acest lucru este şi mai important în perioadele cu tensiuni în regiune.

”Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri, împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părţile trebuie să se angajeze în dialog. KFOR va continua să acţioneze imparţial şi să îşi respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menţine un mediu sigur şi stabil”, a mai transmis secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a mai spus că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani şi va continua, prin toate ţările membre şi partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume.