Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană susține că nivelul de cooperare între Alianța pe care o reprezintă și Uniunea Europeană este ”fără precedent”.
Mircea Geoană a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj de susținere a cooperări NATO – UE: “La conferința Ambasadorilor UE am discutat, alături de reprezentanții Uniunii Europene în întreaga lume, despre cooperarea NATO – UE, care se dezvoltă permanent în beneficiul cetățenilor. NATO și UE lucrează mână în mână într-o serie de domenii, de la reziliență și noi tehnologii la mobilitatea cibernetică și militară. Lista este mult mai lungă, pentru că, de fapt, în ultimii ani am ajuns la un nivel de cooperare fără precedent” a transmis Secretarul general adjunct al NATO.
El a subliniat importanța „solidarității strategice” între Europa și America de Nord și între NATO și UE, într-o lume a amenințărilor din ce în ce mai complexe: „Nu avem luxul divergențelor într-o eră a competiției mari de putere”, a spus el.
Geoană a subliniat necesitatea ca NATO și UE să colaboreze și mai strâns cu țări partenere precum Republica Moldova, Bosnia și Herțegovina, Iordania și Tunisia, pentru a apăra valorile comune și ordinea internațională bazată pe reguli.

Foto: NATO