Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România ar trebui să achiziţioneze submarine, deoarece Marea Neagră s-a aglomerat şi ”este plină de rechini”.

Vasile Dîncu a pus în evidenţă slaba dotare a Marinei Române în contextul actual de la Marea Neagră, care, conform declaraţiei sale făcute marţi seară, la Realitatea Plus, dispune de un singur submarin şi acela „şcoală”.

”Delfinul e singurul submarin-şcoală. Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta”, a mai spus Vasile Dîncu.
Ministrul Apărării a subliniat importanţa faptului de a avea ”lucrul tău”.
”Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost  26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a  scăzut în acele momente. Reuşim cu ajutorul şi străinilor să avem un optim pentru apărare, însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău”, a declarat ministrul apărării.