Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că polițistul care a ucis-o pe Raisa, pe trecerea de pietoni, nu se afla într-o misiune de urgență, dar se afla într-o misiune polițienească. Bode a explicat că indiferent de caracterul misiunii, polițistul nu era scutit de rigorile legii penale.

”Imediat după producerea actei tragedii am luat măsuri de urgență. Am alocat resurse suficiente și am sprijinit nemijlocit procurorul. Imediat ce s-a pornit acțiunea penală, polițistul a fost pus la dispoziția procurorilor. Fac precizarea că polițistul se afla în misiune polițienească, la solicitarea structurilor de Evidența Populației, adică verifica niște persoane la domiciliu. De asemenea, fac precizarea că nu se afla într-o misiune de urgență. Indiferent în ce fel de misiune se află polițistul el este scutit doar de partea de infracțiuni ale Codului Rutier, nu este scutit de partea penală a legii, în acest caz să fie atent la oamenii care traversează pe trecerea de pietoni.

Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât este de necesar, pe atât de riscant este în unele situații. Suntem obligați să recurgem la recrutarea din sursă externă pentru a acoperi deficitul uriaș din MAI, aproape 30.000 de funcții. Este necesar să creștem cifra de școlarizare din unitățile de învățământ.

Fac un apel la întreaga clasă politică de a ne susține în demersul nostru de a modifica legislația rutieră în Parlament, cu tot ce înseamnă reguli de circulație, sancțiuni, amenzi etc.”, a spus Lucian Bode.