Joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc întrevederea ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, cu Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia la București.

Vizita de rămas-bun realizată cu ocazia încheierii misiunii doamnei Füsun Aramaz în România a constitut un bun prilej pentru trecerea în revistă a cooperării fructuoase din domeniul afacerilor interne.

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a evidențiat contribuția deosebită a ambasadoarei Füsun Aramaz la consolidarea și aprofundarea acestei cooperări.

Totodată, a fost subliniată importanța consolidării cooperării strategice din domeniul afacerilor interne prin realizarea vizitei ministrului român al afacerilor interne la Ankara, la 24 ianuarie 2023, la invitația omologului turc. Vizita este o foarte bună oportunitate pentru desfășurarea unor discuții aprofundate pentru a identifica împreună soluții la provocările comune cu care ne confruntăm în prezent, în domenii cheie precum combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

Cei doi interlocutori au fost de acord cu privire la relevanța dezvoltării dialogului la toate nivelurile și întăririi legăturilor între cele două ministere de interne, mai ales în contextul regional actual.

Ambasadoarea Füsun Aramaz a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru buna desfășurare a activității Ambasadei în România și pentru dialogul consistent ce a condus la întărirea cooperării în domeniul afacerilor interne.

La final ministrul a adresat mulțumiri ambasadoarei Republicii Turcia pentru întreaga sa activitate în România, urându-i succes în misiunile viitoare.

Sursa: MAI