Ministrul de Interne, Lucian Bode, oferit la Realitatea PLUS mai multe detalii despre modul în care s-a desfășurat operațiunea de salvare.

Incendiul a fost semnalat la 5.05, primul apel, la 5.13 a sosit primul echipaj la față locului. S-a activ planul roșu. Din fericire, incendiul a fost stins. Nu mai avem persoane în stare critică, cu excepția stării de sănătate, acolo sunt internați pacienți Covid în stare medie spre critică. Eu, împreună cu secretarul de stat Raed Arafat și cu premierul Florin Citu suntem în contact de la 5.43 și încercam să creăm condițiile pentru că anchetă să se desfășoare cu rapiditate, să vedem care sunt cauzele. L-am informat pe premier imediat ce am primit de la Arafat detalii despre cum evoluează intervenția acolo. E un lucru  extraordinar că pompierii au acționat cu promptitudine și într-un tp foarte, foarte scurt au reușit să lichideze incendiul.

Știu că personalul de la Matei Bals a acționat rapid și au relocat pacienții din cele 4 saloane afectate de fum și pompierii au ajuns repede la față locului, au localizat incendiul și l-au lichidat.

Sunt la centrul de comandă al MAI, în câteva momentr va sosi aici Raed Arafat și va vom pune la dispoziție date. Personal, nu știam de existența unor posibile nereguli. Refuz să cred că erau nereguli cunoscute și neeliminate. Toate structurile sunt chemate să desfășoare o anchetă și așteptăm finalizarea ei”, a declarat Lucian Bode, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net