Ministrul de Interne, Lucian Bode,  a anunțat că Radu Gavriș nu mai este adjunctul Poliției Capitalei, de luni dimineață.

,,Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(…) a luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că Domnul Polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate.”

Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară. Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituțîi fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri.” a declarat Lucian Bode, într-o intervenție în direct la Antena 3.

,,Din cei 4000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație. După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5000 de lei. Am sancționat  25 de participanți la respectiva…nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt…cu 17.500 de lei”, a mai spus Bode.

Foto: DGMB