Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa luni, 18 iulie, la deschiderea lucrărilor reuniunii la nivel înalt cu prilejul împlinirii a doi ani de la adoptarea Strategiei naționale și a Planului național de acțiune „Femeile, pacea și securitatea”, care va avea loc la Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, Sala Drepturilor Omului.
Activitatea este organizată de MApN, prin Biroul managementul problematicii de gen, structură aflată în subordinea nemijlocită a Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului. Invitatii sunt reprezentanți ai autorităților publice centrale, structurilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, UN Women, organizații non-guvernamentale, precum și reprezentanți ai tinerei generații de elevi, studenți și cursanți din cadrul școlilor și academiilor militare din România.
Reuniunea la nivel înalt constituie un prilej optim pentru marcarea progresului realizat de România în implementarea Agendei Femeile, pace și securitatea, la doi ani de la adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 561 și, totodată, proiectarea unor noi măsuri eficiente și aplicabile în viitorul plan național de acțiune. 

Sursa: MApN