Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit miercuri, 6 septembrie, vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Maroc, E.S. Hassan Abouyoub. Pe durata vizitei, a avut loc un schimb de opinii cu privire la dialogul politico-militar, în abordarea reperelor semnificative ale agendelor de securitate ale celor două țări. Pe acest fond, discuțiile s-au concentrat pe cooperarea bilaterală, abordarea situației de securitate în zona Mării Negre și a celei de pe continentul african, precum și pe eforturile celor două țări de a contribui la asigurarea și menținerea stabilității la nivel regional și internațional.

Întâlnirea a avut şi rolul de a pregăti vizita oficială a ministrului apărării naționale în Regatul Maroc, preconizată în viitorul apropiat, ocazie cu care se va semna Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar.

Ambii oficiali au apreciat că, în actualul context de securitate, aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul apărării este benefică ambelor state, putând contribui la stabilitatea și securitatea regională. 

Sursa: MApN