Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit luni, 5 decembrie, la sediul MApN, vizita ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni.

 

Agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea în cadrul NATO, cu accent pe deciziile aliate de la Summit-ul de la Madrid, precum și la evoluția situației regionale de securitate, sprijinul acordat Ucrainei și aspecte ale cooperării dintre România și Italia.

Ministrul apărării naționale a transmis aprecierea părții române pentru angajamentul Italiei în acțiunile de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România.

„Recent, un nou detașament italian, format din aproximativ 150 de militari și patru aeronave Eurofighter Typhoon, a sosit în țara noastră și va efectua, începând cu luna decembrie, misiuni de poliție aeriană întârită, sub comandă NATO, pentru următoarele șase luni. Pentru acest lucru, vă mulțumesc”, a spus Angel Tîlvăr.

Întâlnirea a prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, fiind punctată consistența cooperării la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Nu în ultimul rând, părțile au reiterat disponibilitatea extinderii și consolidării cooperării în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare și organizarea de activități în beneficiul ambelor părți.

Sursa: MApN