În ultima zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Israel, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a depus o coroană de flori la Monumentul martirilor și eroilor Holocaustului din Ierusalim și a vizitat Memorialul „Yad Vashem”.
“Atât la nivelul instituțiilor statului, cât și la nivel individual, avem responsabilitatea de a acționa astfel încât ororile Holocaustului să nu fie nicicând uitate și să nu mai fie vreodată posibile”, a precizat ministrul apărării în discuțiile cu experții de la Memorialul „Yad Vashem”.
Vasile Dîncu a făcut cunoscut faptul că încurajează măsurile active și sistematice de prevenire, combatere și sancţionare a radicalizării şi discursului instigator la ură, precum și a oricăror forme de negare şi distorsionare a Holocaustului, a manifestărilor antisemite și xenofobe şi a tuturor formelor de intoleranţă.
În cadrul Muzeul Holocaustului, demnitarul român a participat la ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Veșnice și a depus o coroană de flori în Sala „Aducerii-Aminte”, apoi a vizitat  Memorialul Copiilor și a semnat în Cartea de Onoare.
În mesajul său, ministrul a menţionat, printre altele, angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului evidențiind, totodată, că răspunderea față de istoria recentă este obligatorie, astfel încât tragedia victimelor Holocaustului să nu fie repetată.

Sursa: MApN