Aviația romana si Fortele Aeriene îmbracă astăzi haine de sărbătoare. In ziua marii sărbători a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul lor spiritual, aripile românești implinesc 111 ani de existență.

Ii felicit pe aviatori, in numele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, pentru modul în care isi duc misiunile la bun sfârșit. Pentru ca intr-o lume complexă, dinamică și extrem de solicitantă precum cea în care trăim, avem nevoie de structuri de suport aerian profesional.

România si-a onorat angajamentele asumate în plan internaţional, alăturându-se eforturilor de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict şi s-a angajat cu hotărâre în lupta împotriva terorismului internaţional. Aviatorii militari români au fost parte integrantă a acestor eforturi, asigurând fie legătura aeriană pentru camarazii din celelalte categorii de forţe cu teatrele de operaţii din Irak, Afganistan sau Balcanii de Vest, fie asumându-şi direct misiuni sub egida Alianţei Nord-Atlantice.

Romanii au încredere in profesionistii din aviatie și ii apreciază pentru profesionalismul demonstrat zi de zi, în fiecare misiune.
Dragi piloți, personal navigant și nenavigant, va uram succes în activitate și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în folosul și în ajutorul semenilor dumneavoastră! Sincere felicitari cu ocazia Zilei Aviației Române!
La multi ani!

La multi ani le urez si tuturor romanilor care porta numele Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul!