“Prin tradiţiile lăsate de străbuni, ne adunăm, de Sfintele Paşti, acasă, alături de cei dragi, pentru a împărtăşi în familia noastră Speranţa dată de Hristos, prin Învierea Sa, întregii creştinătăţi. Fie ca Lumina Sfântă care vesteşte Învierea Domnului să găsească fiecare familie de militar – activ, în rezervă, în retragere, veteran de război, fiecare familie a personalului civil care lucrează în Ministerul Apărării Naţionale şi fiecare familie de român, oriunde s-ar afla, în pace, linişte şi bucurie!

Mulţumiri speciale doresc să transmit militarilor români aflaţi la datorie, în misiuni internaţionale, departe de casă şi familii, precum şi militarilor aliaţi care se află în ţara noastră, pentru a ne fi alături în aceste momente de încercare pentru securitatea regiunii. Eforturile lor înseamnă liniştea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care pacea regiunii noastre este tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină.

Sfintele Sărbători să îi găsească în linişte şi cu sănătate pe toţi bravii noştri veterani supravieţuitori ai cei celui de-Al Doilea Război Mondial, pe militarii răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii sau pe teritoriul naţional.

În această zi, se cuvine să înălţăm către Cer un gând pios şi o rugăciune pentru odihna sufletului eroilor neamului românesc, căzuţi la datorie în toate bătăliile, din toate veacurile, ale căror jertfe şi suferinţe au fost dăruite Ţării şi viitorului ei.

Suntem, de asemenea, alături de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept, nemeritat şi absurd, purtat cu un invadator care aminteşte, prin brutalitatea şi cruzimea sa, de vremuri pe care le credeam trecute. Din păcate, mulţi, revoltător de mulţi civili ucraineni şi-au pierdut viaţa ca urmare a agresiunii ruse şi milioane de cetăţeni ai Ucrainei au luat calea pribegiei. Mulţi dintre aceşti refugiaţi primesc Lumina Sfântă aici, în România, unde sunt bineveniţi.

În încheiere, aş dori să mulţumesc, la acest ceas de sărbătoare, tuturor românilor pentru încrederea pe care o au în Armată şi pentru sprijinul constant pe care îl dau instituţiei noastre. Asigurăm fiecare cetăţean al României că apărarea patriei noastre este în mâini sigure, că militarii noştri au fost, sunt şi vor fi mereu la datorie, pentru a asigura pacea, liniştea, integritatea, unitatea şi suveranitatea ţării noastre.

Să primim în unitate şi bună înţelegere vestea Învierii Mântuitorului şi să privim viitorul cu incredere că vom trece peste orice greutăţi, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Sărbători cu bine! Hristos a Înviat!”